Hirdetés

A Google segít megtanulni az Android 11 gesztusvezérlését



|

Egy régóta esedékes útmutató kerül az Android 11 rendszerbe a gesztusvezérlési műveletek elsajátításához.

Hirdetés

A 9to5Google beszámolója szerint a Google egy fontos dolgot pótol a következő Android rendszerben. A manapság elfogadott és elterjedt gesztusvezérlési műveletek az Android 10-ben jelentek meg először, azonban furcsa módon útmutatót nem mellékeltek hozzá (pedig az androidos gyártók ezt nem hagyják le a saját készülékükről). A Google az Android 11-ben végre pótolja a hiányosságot.

Hirdetés

Az Android 11 legutóbbi fejlesztői előzetesének launcherében már benne van az útmutató, ami azoknak lehet hasznos, akik először veszik használatba a mobiljukat, és még nem találkoztak a gesztusvezérléssel más eszközön. 

Ez alapvetően a "vissza" műveletre koncentrál, és hangsúlyozza, hogy bármelyik oldalról lehet simogatni a képernyő szélét. A beállításokban ennek érzékenysége is szabályozható. Persze a Google itt sem jár élen a fejlesztésekben, ezek a funkciók más gyártóknál évek óta elérhetőek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.