Hirdetés

Androidra is jön a koronavírus kontaktkövetés



|

A Google Play-szolgáltatásokon keresztül válik majd elérhetővé az androidos eszközökön a kontaktkövetés.

Hirdetés

A Google és az Apple pénteken jelentették be a szokatlan együttműködésüket, amelynek keretében kontaktkövető funkciót építenek az iOS-be és az Androidba. Az első fázisba a jövő hónapban lépnek, de mélyebb, rendszerszintű integrációt is terveznek. A cél az, hogy a felhasználókat értesíthessék, amennyiben koronavírussal fertőzött személy közelébe kerültek. Eközben a hangsúly a magánszférán lesz, a személyazonosságot és a tartózkodási helyeket sosem fedik fel. A készülékek névtelen azonosítókat cserélnek, amelyek naponta változnak. Ezek kerülnek fel a felhőbe, és ha egyezés van a kapcsolatba került azonosítók között, kiküldik az értesítést, hogy az illető keresse fel az egészségügyi hatóságokat. 

Hirdetés

Az energiahatékony működés érdekében rendszerszinten kell, hogy mindez működjön. Májusban érkezik az egészet lehetővé tevő API, ami alapján appok készülhetnek, és azokat rendszerfrissítés támogatja majd. Az API-hoz csak a hatóságok férnek majd hozzá. A második fázisban már app sem kell, az készülékek beállításaiban lehet majd a későbbi hónapokban aktiválni a kontaktkövetést. 

Az Android ehhez a Play-szolgáltatásokat használja majd fel, vagyis teljes rendszerfrissítésre nem lesz szükség. A Play-szolgáltatások pedig eleve a háttérben frissül, ennek hála azok a készülékek is megkapják ezt a funkciót, amelyek már nem jogosultak rendszerfrissítésre (de csak Android 6.0-tól fölfelé). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.