Hirdetés

A Google szerint rossz ötlet az appjait új Huawei mobilra telepíteni



|

Megszólalt a Google az új Huawei készülékek támogatása kapcsán, de sajnos nem épp reményteli a cég közleménye.

Hirdetés

Többen fontolgatták az utóbbi hónapokban egy Huawei Mate 30 Pro beszerzését, elvégre remek készülék, és általában fel lehetett rá telepíteni külső forrásokból a Google szolgáltatásait. A Google most végre megszólalt az új Huawei eszközök támogatása kapcsán.

A cég Androidért felelős jogi igazgatója szerint rossz ötlet Google appokat telepíteni új Huawei eszközökre, mert azok nem működnek majd megbízhatóan. Külső forrásokból pedig valószínűleg csak módosított telepítőket tudnak szerezni a felhasználók, amik óriási biztonsági kockázatot jelentenek. 

Hirdetés

A 2019. május 16. előtt megjelent Huawei készülékeket továbbra is támogatja a Google, az amerikai kormány engedélyt adott minderre. Új készüléknek számít viszont az a mobil is, ami bár piacra került a dátum előtt máshol, de most új régióban jelenik meg. Értelemszerűen a P40 szérián sem lesznek Google appok, ezt a Huawei már korábban megerősítette. A Google kormányzati tiltások miatt nem futtathat biztonsági teszteket sem az új Huawei eszközökön, így a telepített Google appok biztonsága sem ellenőrizhető ezeken. 

A Huawei egyetlen megoldása erre a helyzetre a HMS platform mielőbbi bővítése lehet, illetve hogy ráveszi a fejlesztőket, erre is adják ki a szolgáltatásaikat a GMS mellett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.