Hirdetés

Google Assistant-gombot kapnak a Xiaomi és a Nokia mobilok



|

A Google is elárult némi érdekességet az MWC-n: az LG, a Xiaomi és a Nokia okostelefonokon innentől kezdve külön gomb lesz a Google Assistantnek.

Hirdetés

Az idei MWC-ről a Google sem hiányzott, és a show elején rögtön el is árult néhány érdekességet a terveiről és az Android 2019-es jövőjéről. A Google rengeteg céggel működik együtt annak reményében, hogy még több mobilon jelenjenek meg mesterséges intelligenciára építő funkciók. 

Hirdetés

Ennek eredménye, hogy bizonyos gyártók mobiljain már külön gomb van a Google Assistanthez. Az LG rakott már ilyen gombot a korábbi csúcsmobiljaira, ennek hála gyorsan és egyszerűen lehet előhívni az asszisztenst. A Google szerint idén még több LG okostelefonra kerül ilyen. Van például a G8 ThinQ-n, de a középkategóriás Q60, K50 és K40 modellekre is raktak. 

Az LG mellett tesz ilyen gombot az okostelefonjaira a Xiaomi és a Nokia (HMD Global) is. A Xiaomi Mi Mix 3 5G-n, a Mi 9-en, valamint a Nokia 3.2-n és 4.2-n is lesz Google Assistant-gomb. 

A TCL és a Vivo szintén adnak majd ki idén olyan okostelefont, amin rajta lesz az extra gomb. A Google arra számít, hogy több mint 100 millió okostelefon lesz az idei év végére a piacon, dedikált Google Assistant-gombbal. 

Ha még több hír és cikk is érdekel a 2019-es Mobile World Congress újdonságairól, kattints!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.