Hirdetés

Nyílt forráskódú lett a Google Cardboard VR-headset



|

A Google már nem hisz a virtuális valóságban, ezért úgy döntött, nyílt forráskódúvá teszi a Cardboardot.

Hirdetés

A Google Cardboard egy olcsó és könnyen használható belépőt jelentett az okostelefonokra épített virtuális valóság világába. Eltelt aztán pár év, és a Google többé már nem hitt a virtuális valóságban. Először elkaszálta a Daydream VR platformot. Aztán a Samsung elhagyta a Galaxy VR-t a Galaxy Note 10-zel. 

Hirdetés

A nagy cégek VR-ban való csalódottságát tükrözi, hogy a Google úgy döntött, az érdeklődők számára nyílt forráskódú teszi a Cardboard projektet. Így a fejlesztői közösség ha szeretné, életben tarthatja ezt a fajta élményt. A fejlesztők építhetnek olyan Cardboard appokat, amelyek a headsettel használhatóak Android vagy iOS alatt. Dokumentációt és forráskódot is biztosít a Google. 

A szakértők szerint a virtuális valóság világa fordulóponthoz érkezett, ugyanis még a teljes mértékben VR-ra szakosodott Oculus és HTC sem tudták felpörgetni a piacot, még vezeték nélküli, mobilmentes kiadásokban sem. 

A VR-headsetek az emberek többségénél émelygést okoznak, és a jelek szerint ezzel a problémával nem sikerül mit kezdeni. Talán ezért is fordul egyre több tech cég a kiterjesztett valóság irányába. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.