Hirdetés

Tavasztól blokkolja a veszélyes letöltéseket a Chrome böngésző



|

Az első lépcső keretében addig is figyelmezteti a felhasználókat a veszélyes letöltésekre a Google szoftvere.

Hirdetés

A Google bejelentette, hogy hamarosan figyelmezteti majd a Chrome böngésző a felhasználókat a nem biztonságos letöltésekre. Ez az első lépcsőfoka egy folyamatnak, ami ahhoz vezet, hogy végül teljes egészében blokkolják a veszélyes letöltéseket a szoftverben. A HTTPS oldalakat ugyanis fokozatosan biztosítják olyan értelemben, hogy csak megbízható fájlok letöltésére lesz lehetőség. 

Hirdetés

Ellenkező esetben fenyegetést jelenthet a letöltés a felhasználó biztonságára és magánszférájára, és jó eséllyel kártevőt is begyűjthet. Áprilistól a Chrome 82 már figyelmezteti a felhasználókat, ha vegyes tartalmat és futtatható fájlokat töltenek le, azokat "megfogja". 

A jövőben tovább korlátozzák a veszélyes letöltéseket, ezek a limitációk pedig a Chrome androidos és iOS-re írt verzióiban is megjelennek később. A Chrome 86 pedig már alapból, teljes mértékben blokkolja majd az ilyen elemeket. Ezt várhatóan októberben vezetik be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.