Hirdetés

gy gyorsthatod fel a Chrome oldal-betöltéseit



|

Bár a Google csak rövid időre állt le a Chrome frissítéseivel, az új patchek a sebességet nem érintik. Egy plugin viszont segíthet a gyorsabb oldaltöltésben.

Hirdetés

A "koronavírusos idők" kezdetén a Google jelezte, hogy egy időre mindenféle más területre csoportosítja át a fejlesztői erőforrásait, ezért egy ideig nem lesznek frissítések a Chrome böngészőhöz. Szerencsére valamiért gyorsan meggondolták magukat a felelősök, és már újra érkeznek a patchek a jelenlegi legnépszerűbb böngészőhöz. Az eddig érkezett update-ek és a már nyilvános tervezett újdonságok között azonban a sebességgel kapcsolatban nem találni semmit, szóval ha valaki túl lassúnak találná a Chrome-ot, a Google-től ne várjon gyorssegélyt. Viszont máshonnan jöhet.

Hirdetés

A FasterChrome nevű bővítmény mögött egy viszonylag egyértelmű ötlet áll. Ennek a lényege az, hogy ha egy weboldalt olvasva rábukkanunk egy linkre, azza nem feltétlenül kattintunk rá azonnal. Fölévisszük az egeret, de mielőtt egy embereset nyomnánk a bal gombra, még végigolvassuk a hivatkozás körüli szövegeket, befejezzük a bekezdést, vagy akár az egész oldalt, és utána jön a katt.

Namármost, ez a helyes kis plugin azt a trükköt alkalmazza, hogy ha észleli, hogy egy link (vagy gomb, illetve bármilyen más típusú hivatkozás) fölött 65 milliszekundumnál tovább tartjuk az egeret, szépen elkezdi "előtölteni" az adott oldalt a háttérben. Amikor pedig végül tényleg rákattintunk, esélyesen már egy szempillantás alatt ott terem az egész mindenféle látható töltögetés nélkül.

Ha most azon gondolkozol, mennyi ideig kell azt a szegény egeret a link fölött pihentetni: a 65 milliszekundum egyébként egyáltalán nem sok, sőt, gyakorlatilag észrevehetetlen. Akár ki is próbálhatod, az Instant.Page oldalán keresd meg a "Test your clicking speed" gombot, vidd fölé az egeret, és akár azonnal kattints is - nagy eséllyel már így is túlléped a fenti időlimitet. A hírgyártást megállítva percekig próbálkoztam, de 153 ms alá képtelen voltam lemenni. Az Instant.Page egyébként a FasterChrome alkotóinak másik szolgáltatása, egy olyan script, amelyet weboldalak fejlesztői használhatnak a linkekhez, és pont ugyanez lesz a hatása: a kapcsolódó oldalak töltődni kezdenek a háttérben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.