Hirdetés

Google Chrome-ot használsz? Akkor van egy jó hírünk



|

Hasznos újdonságokat tartogat a nemrég megjelent Chrome 96.

Hirdetés

A legfrissebb statisztikák szerint a Google Chrome közel 65 százalékos részesedéssel dominálja a webböngészők piacát, így rengeteg embert érintenek a szoftver aktuális frissítései.

A legújabb verzió a nemrég megjelent Chrome 96, melynek stabil kiadása egyaránt elérhető asztali és mobilos (Android, iOS) változatban is. Az update legfontosabb módosítása a böngészős felhasználók életét könnyíti meg.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint a back-forward cache, amely eltárolja a nemrég meglátogatott oldalakat, így azok az oda-vissza navigáció során egy szemvillanás alatt betöltődhetnek. A Firefoxban és a Safariban már elérhető trükk a Google szerint nem futtat javascriptet, ezért a laptopok üzemidejét sem befolyásolja jelentősen. A back-forward cache Androidon nem újdonság, a mobilos verzióban ugyanis már nagyjából egy éve működik.

A másik fontos változtatás szintén az asztali böngészőket érinti: a webalkalmazások (PWA- progressive web apps) már regisztrálhatók egyedi URL-ek kezelőjeként, így az ezekhez kapcsolt címek már rögtön a webappokban nyílhatnak meg a böngésző helyett.

A Chrome 96 további újdonságaival a Google fejlesztői blogján, vagy az alábbi tájékoztató videóban ismerkedhetsz meg:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.