Hirdetés

Ez a legnépszerűbb oktatási app mobilra a koronavírusjárvány idején



|

A Google Classroom 50 millió letöltésnek örülhet, a járvány idején Android és iOS rendszereken ez a legnépszerűbb oktatási app.

Hirdetés

Mivel rengeteg országban keresnek alternatívákat a hagyományos oktatásra, ezért nagy szerephez jutottak a koronavírusjárvány idején a digitális megoldások. Android és iOS rendszereken a legnépszerűbb oktatási appnak pedig a Google Classroom bizonyult ebben az időszakban, ez már 50 millió letöltésnek örülhet. Az app régóta elérhető, ingyenes is a szolgáltatás, de eddig nem volt valami népszerű. Ez most gyorsan megváltozott a járvány hatására, pedig március elején még a top 100 oktatási app közé sem fért be. 

Hirdetés

Március 10-re már a top 5-be futott be Amerikában, de számos további országban (európai régiókban is) a toplistákra került. Mindennek az eredménye, hogy csak a Google Play Áruházban elérte az app az 50 milliós letöltési határt. 

Miközben az Apple-nek iOS alatt nincs válasza a Google Classroomra, addig az app a rivális platformon is a legnépszerűbb oktatási appá vált. A tanárok egy másik kedvenc választása a Zoom, annak viszont a beavatkozások ellenére is állandóan visszazuhan az értékelése, többek között azért, mert a diákok nem szívlelik az ezen keresztül történő otthoni oktatást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.