Hirdetés

Újabb szolgáltatását nyugdíjazza a Google



|

2020 végén kivonja a forgalomból a Google Cloud Print szolgáltatást a Google.

Hirdetés

A Google Cloud Print egy olyan szolgáltatás, ami internetképes nyomtatót enged hozzákötni a Google-fiókunkhoz, majd a nyomtatandó feladatokat elküldi egy mobilról, Chromebookról vagy szinte bármiről. 

Hirdetés

Egy évtizede debütált a szolgáltatás, amely idővel Androidra is megérkezett. Most pedig örökre távozik. 

A Google bejelentette, hogy többé nem támogatja a szolgáltatást, 2020. december 31-gyel annak vége lesz

Az óriás arra is rámutatott, hogy bár közel 10 éves a szolgáltatás, a bétából igazából sosem lépett tovább, tehát nem számított teljes, végleges terméknek. Persze a Gmail is béta volt 2004 és 2009 között. 

A Google egy évet ad a felhasználóknak, hogy alternatívát találjanak, a Chrome OS pedig a natív nyomtatásban is fejlődött mostanra, ahogyan az Android is. Sokan mégis azt találgatják viccelődve, hogy vajon mikor vágja a kukába a Stadiát is a Google. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.