Hirdetés

Mesterséges intelligenciával jósol a koronavírusról a Google



|

A DeepMind jóslatai segíthetik a kutatókat a globális járvány megfékezésére koncentráló harcban.

Hirdetés

A DeepMind a Google mesterséges intelligenciára szakosodott ágazata, amely szintén próbál segíteni a koronavírus elleni harcban. A brit csapat egy új mélytanulási rendszert vetett be azért, hogy megjósolja, milyen a koronavírus proteinszerkezete. A gépi tanulás egy úgynevezett szabad modellezési technikát használ, mert nincs hasonló szerkezet, amire építhetne. A DeepMind erőfeszítései több hónappal meggyorsíthatják a munkát, ami a vírus proteinstruktúrájának megállapításához kell. 

Hirdetés

Ha ez megvan, akkor már könnyebben megérthetik a vírus működését, ezért is fontos, hogy a kísérletezések időszakát lerövidítsék. Ezután már könnyebb lehet a jövőbeli munka is, ami a vakcinafejlesztést illeti.

Alapesetben egyébként megvárnák, míg az akadémikusok értékelik a munkát, de a mostani komoly helyzet miatt azonnal közzétesznek minden kapott eredményt, információt, nyílt licenc keretében, hogy bárki felhasználhassa az adatokat. A DeepMind egyébként már korábban is igyekezett haladást elérni az MI segítségével az egészségügyi szektorban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.