Hirdetés

Fontos frissítést kapott az iPhone-okra és iPadekre írt Google Drive



|

Immáron a Face ID-t és a Touch ID-t is támogatja a fokozott biztonság érdekében a Google Drive iOS-es és iPadOS-es változata.

Hirdetés

A Google Drive végre megkapta a Face ID és a Touch ID használatának támogatását az Apple iPhone és iPad készülékein. A funkció már elindult a legutóbbi frissítéssel a felhasználókhoz. Alapvetően a Privacy Screen funkció keretén belül érhető el, a 4.2020.18204-es verzióval kezdődően, iOS és iPadOS rendszereken egyaránt. A Privacy Screen képes zárolni az appokat, megnyitáskor pedig a Face ID-n vagy a Touch ID-n keresztüli azonosítást kér. Így az érzékeny és bizalmas dokumentumokhoz nem férhet hozzá akárki, aki épp kézbe veszi az eszközt. 

Hirdetés

Az új funkció kapcsolója aktiválható kilépéskor vagy más appra váltáskor is. Vagyis ilyen módban elég egy másik appba átmenni, a Google Drive újranyitásakor megint hitelesíteni kell a személyazonosságunkat. 

Ezt egyébként késleltetni is lehet, a minimum időköz 10 másodperc, a maximum 10 perc. Ilyen beállítás mellett kevesebb bosszúságot okoz magának az, aki folyamatosan átlép egyik appból a másikba a fájlok kezelésekor. A funkció igénybevételéhez először persze frissíteni kell a Google Drive-ot az Apple App Store-on keresztül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.