Hirdetés

Már 12-en férnek el egy Google Duo videóhívásban



|

A távmunka és a távol lévő családtagok összehozása miatt növelték a csoportos videóchat maximális létszámát.

Hirdetés

A Google Duo az egyik legegyszerűbben kezelhető videókommunikációs alkalmazás. A mobilszámhoz kötött szolgáltatásban az égvilágon semmilyen extra faxni nincs, sehol egy AR-filter vagy vicces háttér, csak az 1:1 és csoportos videóhívások - viszont talán ezért is lehet, hogy az általunk próbált mobilos megoldások közül általában a Duo adja a legszebb képet és a leginkább akadásmentes videófolyamot.

Hirdetés

A szolgáltatáshoz tavaly adták a csoportos beszélgetések lehetőségét, de ezt akkor 8 szereplőben maximálták. Ennyit kínál az Epic által üzemeltetett Houseparty is, de egyes versenyzőknél jóval többen is videócseveghetnek egyszerre, a FaceTime esetében 32 fő, a Skype-on pedig 50 a jelenlegi tető. A Duo eddig pont az akadásmentes, nagyfelbontású videók zavartalan működése miatt szabta szűkebbre a lehetőségeket, de most picit lazított a gyeplőn.

Sanaz Ahari Lemelson, a Google kommunikációs megoldásaiért felelős vezetője szerint a távmunkával, otthoni karanténnal terhelt, családokat és barátokat egymástól elszakító időszakban sokat számít, ha többekkel tudunk beszélgetni egyszerre, ezért 12-re emelték a videóbeszélgetésekben egyszerre résztvevők maximumát. A frissítés szerveroldalon történt, tehát a klienst nem kell frissíteni és egyéb beállításokra sincs szükség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.