Hirdetés

Újabb lélegzetelállító képekkel bővült a Google Earth View



|

A frissen beérkezett 1000 műholdképpel már tényleg hatalmas az elérhető adatbázis, a képek között pedig sokféleképpen kereshetünk, majd akár háttérképként is menthetjük őket.

Hirdetés

A Google több mint 1000 új képpel bővítette az Earth View adatbázisát, és az állítása szerint a színes tájképeket nézve ez az eddigi legnagyobb frissítés. Az űrből lőtt képek tára már 25 000 fotót kínál a világ számos részéről, akár 4K-s felbontásban. A projekt a Google Earth egyik mellékvágánya, ahol a készítők igyekeznek a legérdekesebb és leglenyűgözőbb képeket összegyűjteni. 

Hirdetés

Tavaly hozta nyilvánosságra a Google, hogy a Street View és az Earth által befotózott adatok már az emberek lakta területek 98 százalékát lefedik. Épp ezért egy nagyon széles palettáról tudnak válogatni a View projekt képeihez: ezeket nem is feltétlenül úgy állítják össze, hogy "legyen egy újabb giccses kép egy tengerpartról pálmákkal", inkább meglepő képeket keresnek - akár olyanokat, amelyekről elsőre nem is lehet megmondani, mi található rajtuk és csak hosszas nézelődés, kutakodás után derül ki, hogy mondjuk a szél által különleges alakúra fújt dűnék soráról, a zöld különféle árnyalataiban pompázó ültetvények kockáiról, vagy városokban kanyargó házsorok kirakósairól van szó.

Az Earth View galéria egy évtizede indult el, a legújabb frissítéshez pedig a német Ubilabs segítségét is igénybe vették. A friss képek a fejlesztők szerint egyfajta műalkotások, ahol a művész maga a természet, ők pedig csupán felhasználják a technika eszközeit arra, hogy ezeket megmutassák az embereknek, akik esetleg nincsenek is tisztában azzal, milyen csodák között élnek.

A Google Earth View aloldalon többféleképpen válogathatunk a különféle képek között. Keresgélhetünk a nagy ablakban látható Google Earth nézetben szabadon is, az egérrel mozgatva a bolygót, és az egérgörgővel zoomolva. Emellett egy színpalettán is megadhatjuk, milyen színvilágú képre vágyunk, a rendszer pedig automatikusan egy ilyen területre ugrik. Emellett pedig elérhető a "surprise me", azaz "lepj meg" gomb is, amely egy véletlenszerű helyszín szatelites fotóját dobja elénk. A képeket a jobb felső ablakra kattintva nézhetjük meg nagyban, és nagyfelbontású letöltésükhöz a "download wallpaper" linkre érdemes bökni egy embereset.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.