Hirdetés

Nem fogadja el a Google az EU 2,4 milliárd eurós gigabüntetését



|

Trösztellenes ügyek miatt évek óta harcol a Google és az EU, az óriáscég pedig mindent megtesz, hogy elkerülje a 2,4 milliárd eurós büntetését.

Hirdetés

A Google több éve küzd az EU-val, a hatóságok ugyanis trösztellenes ügyek miatt rendre előveszik az óriáscéget. A jelenlegi döntés értelmében a Google-re 2,4 milliárd eurós büntetés vár, a vállalat viszont addig fellebbez és küzd ez ellen, amíg arra bármilyen lehetősége marad. A bírságot eredetileg 2017-ban szabták ki, a mostani három napos meghallgatáson pedig az Alphabet azt mondja, hogy a büntetés túl nagy és alaptalan is. Az ügyvédek szerint eredetileg azért találtak ki ekkora büntetést, hogy mindenki felfigyeljen az ügyre, de tényekkel nem támasztották alá a hatalmas összeget. 

Hirdetés

A Google szerint ráadásul eleve nem kellett volna kiszabni ezt a büntetést, ugyanis korábbi jogi esetek megmutatták, hogy a Google viselkedése nem versenyellenes, és az eredeti bírságra kirótt szorzót sem indokolja a cég 13 országban meglévő piaci részesedése. 

Az EU eközben azt mondja, hogy csak a saját szabályozását követte, amikor kiszámolta a bírság összegét. A végső döntésre a következő évben kerülhet sor, és ha akkor is a Google marad alul, akkor még újra fellebbezhet az Európai Bíróságnál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.