Hirdetés

Már valós időben fordítja a beszélt szöveget a Google Fordító



|

Az androidos app legközelebb érkező frissítésével a szolgáltatás a beszélt nyelvet írásban, azonnal, valós időben fordítja le egy másik nyelvre.

Hirdetés

A Google általában pár lépéssel a többi tech óriás előtt jár, ha algoritmusokról és mesterséges intelligenciáról van szó. Nemrég pedig arról tartottak egy rövid bemutatót San Franciscóban, hogy mire lesz képes a Google Fordító, ha az androidos app megkapja a következő frissítését. A szolgáltatás ugyanis már valós időben tudja lefordítani az egyik beszélt nyelvet egy másikra. 

Hirdetés

Hasonló ez kicsit ahhoz a Live Transcribe funkcióhoz, amit az Android 10-hez villantott a cég (a beszélt nyelvet egyből legépeli nekünk a szoftver), de kicsit mégis más. Itt ugyanis a beszélt (vagy mondjuk hangszóróban hallott) nyelvet valós időben, azonnal lefordítja szöveges formában a Google egy másik nyelvre. 

Mindez pedig remek példa arra, hogy milyen jó irányokban lehet felhasználni a mesterséges intelligenciára építő algoritmusokat. Remélhetőleg hamarosan tesztelhető lesz az élmény, és kiderül, mennyire kell aggódniuk a tolmácsoknak a jövőt illetően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.