Hirdetés

Új nyelvekkel frissített a Google Fordító



|

Négy éve most először került fel új nyelv támogatása a szolgáltatásba, ezúttal konkrétan 5 új nyelvvel birkózik meg a Fordító.

Hirdetés

Bár a nagy fejlesztések közepette nehéz elhinni, de a Google a Fordító szolgáltatásába egészen 2016 óta nem vett fel új nyelveket. Azt nem tudni, hogy ennek mi az oka, de most pótolja az eddig kimaradtakat az óriás. Most egyenesen 5 új nyelv támogatása került bele a legutóbbi frissítésbe: ezek között ott van a kinyarwanda (ruandai nyelv), az orija (India), a tata, türkmén és az ujgur. Ez utóbbi beszélőinek persze nem lesz könnyű dolguk a Google Fordító használatakor, ugyanis Kína nem csak őket támadja, de a Google szolgáltatásait is blokkolja a jelentések szerint. 

Hirdetés

A Google Fordító a mostani ötből három nyelv esetében a virtuális billentyűzettel való bevitelt is támogatja. Ezzel egyszerre pedig a szolgáltatás összesen már 108 különböző nyelvvel boldogul el. Ez persze töredéke annak, ami létezik, az Ethnologue szerint nagyjából 7117 beszélt nyelv létezik a Földön. 

A mostani frissítéssel mindenesetre a top 100 nagyját már lefedte a Google. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.