Hirdetés

Immáron valós időben dolgozik a Google Fordító



|

Egyelőre csak nyolc nyelv támogatott, ezeknél viszont már valós idejű és komplex jellegű a fordítás.

Hirdetés

A Google idén már megmutatta, hogy milyen lesz a Google Fordító valós idejű fordítási funkciója. Fontos hangsúlyozni, hogy itt nem a régóta elérhető azonnali fordításról van szó. Ezúttal a hallott, lejátszott vagy beszélt nyelvet azonnal képes más nyelvre fordítva legépelni a rendszer, méghozzá komplex jelleggel, tehát a mondat és a szöveg szerkezetére figyelve, nyelvtanilag és tartalmilag is igazodva a forráshoz. A legközelebb frissítésnek hála az app már képes lesz ezen funkció használatára. 

Hirdetés

Az újítás egyelőre csak angol, francia, német, hindi, portugál, orosz, thai és spanyol nyelveken működik. A funkció a következő napok során válik majd elérhetővé a felhasználók számára, és némi változtatást hoz a kezelőfelületre is. A párbeszédek fordításához új ikon lesz, a mostani funkciót pedig a "Transcribe" ikonnal lehet majd elérni. Ez utóbbinál a szövegméret és a téma is állítható, a mikrofon gombbal a folyamat pedig szüneteltethető. 

A Google a Pixel 4 hangrögzítőjénél használt technológiát alkalmazza, de itt nem csak legépeli a hallottakat nagy fokú pontossággal, hanem le is fordítja, ügyelve a tartalmi és nyelvtani helyességre, szemben az eleve lassabb, korábbi hangalapú fordítással. Ehhez egyelőre viszont aktív netkapcsolat kell, és csak Androidon működik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.