Hirdetés

Google Fordítóval kért segítséget a Tokióból menekülő fehérorosz futó



|

Kriszcina Cimanovszkaja a nyelvi akadályok ellenére is könnyen segítséget tudott kérni a reptéri rendőröktől a népszerű fordítónak hála.

Hirdetés

A tokiói olimpiával kapcsolatos hírek nem kizárólag a sportteljesítményekről szóltak, a múlt héten komoly nemzetközi visszhangokat váltott ki, hogy a fehérorosz futót, Kriszcina Cimanovszkaját edzői akarata ellenére hazaküldték a játékokról, miután kritizálni merte őket. A sprinter viszont nem szállt fel a neki kijelölt gépre, hanem végül menedékjogot kért és kapott Lengyelországtól. Amint nemrég kiderült, eközben egy sokak által használt technológiát is igénybe vett.

Hirdetés

Cimanovszkaja nemrég Varsóban nyilatkozott a sajtónak, ahol elmondta, hogy rosszul érintette, hogy nem vehetett részt a versenyen, amire öt évig edzett, felkészülése közben pedig a koronavírussal és sérüléssel is meg kellett küzdenie. Emellett kitért menekülése körülményeire is és elmondta, hogy az edzőit meglepte a segítségkérése.

"Nem számítottak rá, hogy a reptéren odamehetek a rendőrséghez. Azt gondolják, félünk bármit is tenni, félünk felszólalni magunkért, és elmondani az igazságot az egész világnak. De én nem félek. (...) Mikor megérkeztem a reptérre, a Google Fordítót használtam, hogy lefordítsam japánra, hogy segítségre van szükségem. Odamentem a rendőrökhöz és megmutattam nekik a fordítást" - mondta a számaiból kimaradó olimpikon.

Nem meglepő talán, hogy a futó pont a Google szolgáltatását választotta, hiszen az ilyen jellegű weboldalak és appok között a Fordító a legnépszerűbb. Ezt nem kis részben annak a javításnak köszönheti, ami a szavankénti fordítást még 2016-ban intelligensebb, a teljes kifejezést és a szavak kontextusát is figyelembe vevő, neurális hálóra épülő módszerre cserélte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.