Hirdetés

A Google 1,1 milliárd dollárért vásárolja fel a HTC mobilrészlegének egy részét



|

Igaznak bizonyultak a korábbi pletykák, a Google tényleg bevásárolja magát a HTC-be.

Hirdetés

Tegnap reppentek fel a pletykák, amelyek szerint tárgyalások folynak arról, hogy a Google részben vagy teljes egészében felvásárolja a HTC-t. Erre utalt többek között az is, hogy a HTC bejelentette, ma felfüggeszti a részvényeivel való kereskedést.

Hirdetés

A híresztelések beigazolódtak, nemrég ugyanis kiderült, hogy bár nem az egész HTC-t veszi meg a Google, lényegében teljesen úgy áll a helyzet, mintha teljes felvásárlásról beszélnénk. Az 1,1 milliárd dolláros (több mint 280 milliárd forintos) üzlet következtében a HTC mobilrészlegének csupán egy részére vonatkozik, de a 4000 fős HTC csapat nagyjából fele így is átvándorol a Google-höz. A két cég között egyébként eddig is szoros volt az együttműködés, a HTC már a Pixel fejlesztésébe is besegített. 

Mindez azonban korántsem jelenti azt, hogy a HTC kiszállna a mobiliparból, továbbra is gyártja majd saját telefonjait, illetve a Vive VR-eszköz fejlesztése sem áll le. A tajvani cég szellemi tulajdonainak birtokában (az üzlet érintette a HTC szabadalmait is), illetve nagyjából 2000 új dolgozóval viszont mindenképpen jól járt a Google, ami nem ma kezdte el a hasonló felvásárlásokat. Pontosan hat évvel ezelőtt, 12,5 milliárd dollárért a Motorolára csaptak le.

Természetesen egy ilyen felvásárlás hosszabb folyamat, ha minden jól megy, akkor a jövő év elején érhet véget az ügylet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.