Hirdetés

Drámai lépéssel válaszolt a koronavírusra a Google



|

Kínában, Hong Kongban és Tajvanon is bezárja az összes irodáját a cég.

Hirdetés

Világszerte sok hatóság és cég reagál a Kínából eredő koronavírus jelentette fenyegetésre, mindenki igyekszik mérsékelni a veszélyeket. A Google úgy döntött, hogy Kínában, Hong Kongban és Tajvanon is bezárja átmenetileg az összes irodáját. Az érintett irodák meghatározatlan ideig zárva maradnak, az üzleti utakat pedig szüneteltetik Kínába és Hong Kongba is. A Google felszólította a helyi dolgozóit, hogy legalább két hétig otthonról dolgozzanak. 

Hirdetés

A Facebook és az Apple a héten szintén felfüggesztették a régiót célzó utazásokat, egészen addig, amíg a helyzet nem javul. Az Apple még a negyedéves üzleti beszámolója során is foglalkozott azokkal a további lépésekkel, amelyeket megtett Kínában a vírus hatására. Az vállalat egyelőre egy boltot zárt be Kínában, illetve a nyitvatartási időt csökkentette a többiben. 

Természetesen nem csak a tech szektor óriásai reagáltak, számos légitársaság is különböző korlátozásokat és tiltásokat vezetett be a napokban. Elemzői becslések szerint a bezárt üzletek és irodák, letiltott repülőjáratok és leállt filmforgatások több tízmilliárd dolláros gazdasági kárt okoznak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.