Hirdetés

Naponta 18 milliónyi, koronavírussal kapcsolatos levélszemetet szűr a Google



|

Nem mindenkinek okoz fejfájást a kijárási korlátozás és az otthon maradás: a cyberbűnözők nagyobb erőkkel dolgoznak, mint valaha.

Hirdetés

Miközben sokan nehezen viselik az otthonülést, a kijárási korlátozást, a távmunkát és a távoktatást, addig a cyberbűnözők számára igazán kedvező a mostani helyzet, ezért nagyobb erőkkel dolgoznak, mint valaha. Január óta 667 százalékkal nőtt meg az adathalász támadások száma, a hackerek bombázzák az emberek olyan csaló levelekkel, amelyeket jól ismert cégek neve mögé bújva küldenek. Legalábbis azt próbálják elhitetni leendő áldozataikkal, hogy az e-mail közismert vállalattól, szervezettől érkezett. 

Hirdetés

A Google nemrég elárulta, hogy a Gmail napi szinten 18 milliónál több, koronavírussal kapcsolatos, kártékony és adathalász levelet blokkol, hogy azok ne kerüljenek be a postafiókok bejövő ládáiba. Ezeken felül 240 millió, koronavírussal összefüggő spamet is megfog a rendszer. 

Mindebben szokás szerint a gépi tanulási algoritmus segít, 99,9 százalékos hatékonysággal. A Google szerint a támadók közül a legtöbben a WHO nevében próbálnak adományokat kicsikarni vagy segélycsomagokat ajánlanak a hatóságok nevében. Fontos, hogy mellékleteket véletlenül se töltsük le, és az előnézeti ablakot se használjuk a Gmailben, ha gyanús vagy ismeretlen levelet kapunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.