Hirdetés

A Google elkezdte hazaküldeni az alkalmazottait



|

Észak-Amerikában 100 ezer munkavállalót kértek meg arra, hogy otthonról dolgozzanak április 10-ig, Európában is ugyanezt javasolják.

Hirdetés

A Google számára már nem az első koronavírushoz kapcsolódó kellemetlen döntés a mostani, hiszen már azt is be kellett jelenteniük, hogy elmarad az idei Google I/O fejlesztői konferencia. Ez nem csak azért komoly érvágás a vállalatnak, mert egy szekérderéknyi fejlesztő így nem tud első kézből értesülni a fontosabb újdonságokról, de itt szokták bemutatni a sajtó és a nyilvánosság számára a friss termékeiket és szoftveres megoldásaikat is. Most pedig a cég kénytelen volt úgy dönteni, hogy az Egyesült Államokban lévő irodáiban dolgozókat is inkább home office használatára kéri.

Hirdetés

A koronavírus miatti elővigyázatosságban szintet lépő Google nem teszi kötelezővé az otthon maradást, de azt kéri, hogy ha nincs olyan feltétlenül szükséges körülmény, ami miatt az irodákat kellene használni, mindenki dolgozzon inkább otthonról. A New York-i és San Franciscó-i kirendeltségek alkalmazottaira a kérés fokozottan érvényes, náluk már inkább utasításként értendő mindez, kivéve azokat, akik munkakörükből adódóan ezt nem tehetik meg.

A gigacég az európai irodák alkalmazottainak is azt tanácsolja, egyeztessenek a helyi vezetőikkel és lehetőség szerint válasszák a home office opciót, amihez minden segítséget megadnak, ha esetleg az adott kolléga lakása nincs felkészítve az otthoni munkára. Emellett azt is közölték, hogy bármilyen állandó vagy ideiglenes munkaerőnél pénzügyi kiesést jelentene a távollét, kompenzálni fogják a veszteségüket.

A hírt megjelentető nemzetközi portálok szerint más nagyobb tech-vállalatok is gondolkodnak hasonló szabályok bevezetésén, és azon dolgoznak, hogy a háttérben egy biztonságos, gyors és jól működő munkakörnyezetet teremtsenek a megnövekvő számban otthonról csatlakozó munkaerő számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.