Hirdetés

Durván megugrott márciusban az appletöltések és a keresések száma



|

Azt persze ma már mondani sem kell, hogy ezeknek a növekedéseknek mi áll a hátterében.

Hirdetés

Az Alphabet nemrég tette közzé az idei első negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit, és nem túl meglepő módon a Google anyacégét is befolyásolta a világjárvány. Sundar Pichai ügyvezető szerint két nagyon erős hónap után a reklámokkal kapcsolatos teljesítmény jócskán visszaesett márciusban. A világjárvány alatt ugyanakkor nagyon ment a Google keresési üzletága, a koronavírusjárvány "csúcspontjának" idején négyszer annyi keresést hajtottak végre az emberek, mint például a Super Bowl idején. A YouTube-nézettségi idő is nagy mértékben megemelkedett (főleg az élő streameknél), de itt pontos számokat nem közöltek. 

Hirdetés

Az androidos felhasználók sokkal tovább nyomogatják a mobiljukat és az azon lévő appokat, márciusban pedig az appok letöltése (a Play Áruházból) is 30 százalékkal magasabb volt, mint korábbi hónapokban. Havi szinten több mint 2,5 milliárd aktív Google Play-eszközt regisztráltak, viszont az új készülékek aktivációja a keresletcsökkenés miatt visszaesőben van. 

Szintén sláger lett a Chromebook, ezekből 400 százalékkal kellett több a március 21-i héten, mint egy évvel korábban, a Classroom eszközöket pedig 100 millió tanuló használta, sokkal több, mint március elején. A Google árbevétele azért még a nehézségek ellenére is nőtt, éves szinten 13 százalékkal, 41,2 milliárd dollárra. A következő hónapok azonban kihívást hoznak a Google számára, mert a cég működésének alapját adó reklámbiznisz nehézségekkel küzd majd a járvány következtében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.