Hirdetés

Ingyenes lett a Google Meet videókonferencia szolgáltatás



|

Soha jobbkor nem jöhetett volna a Hangouts utódjának bejelentése: a járványhelyzet miatt egyébként is óriási az igény a jóféle, többszereplős videóhívást biztosító megoldásokra.

Hirdetés

Jól látható, hogy a koronavírus miatti kijárási korlátozások, és az ebből következő karanténhelyzet, a távmunka és távoktatás felértékelődése miatt irtózatosan megnőtt az igény az olyan szolgáltatásokra, amelyekkel kiválthatjuk az irodák fizikai környezetében megszokott meetingeket és egyéb csoportos kommunikációs formákat. Több cikkben is foglalkoztunk már az ingyenesen is elérhető lehetőségekkel, amelyekhez mostantól az egykori Hangouts teljesen áttervezett változata, a Google Meet is csatlakozott, nem is akármilyen tudással.

Hirdetés

A Meet idáig a G Suite előfizetők számára volt elérhető, ám mostantól egyéni felhasználók számára is ingyenessé válik, ehhez csak el kell látogatni a meet.google.com weboldalra a böngészős felület használatához, vagy letölteni a klienst Androidra, illetve iOS alá. Csak egy Google fiók kell hozzá, ami esélyesen szinte mindenkinek van már, ha pedig még nincs, pillanatok alatt ingyenesen létrehozható. A Google fokozatosan teszi elérhetővé az ingyenes Meet szolgáltatást világszerte a napokban, ezért még lehetséges, hogy nem mindenkinél látszik azonnal a regisztrációs felület, érdemes gyakran visszalátogatni, illetve fel is iratkozhatunk egy értesítőre, amely azonnal jelzi, ha megkezdhetjük a szolgáltatás használatát.

Az ingyenes változatban 100 fő a beszélgetésekben egyszerre részt vevők maximális száma, ami már így is kifejezetten jól hangzik. A G Suite előfizetők, valamint az oktatási partnerek pedig továbbra is akár 250 fős videóhívásokat indíthatnak, amire lássuk be, egy egyéni felhasználónak ritkán lesz igénye. Amellett, hogy akár full HD minőségben láthatjuk és hallhatjuk egymást, olyan funkciókat is elérhetünk, mint a teljes képernyős, nagyfelbontású képernyőmegosztás, a valós idejű feliratozás (hogy ez magyarul elérhető-e, az jó kérdés, egyelőre mi is várólistán vagyunk, ha beengednek, kiderül).

A Meet a Google felhőszolgáltatására épül, amely a cég szerint nem használja fel a személyes adatokat hirdetési célokra és ezekhez harmadik felek számára nem enged hozzáférést. Áprilisban napi átlagban 3 milliárd percnyi videós beszélgetés zajlik a Meet rendszerében, és naponta 3 millió új felhasználó kezdi használni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.