Hirdetés

Realisztikusabb kiterjesztett valóságot hoz a Google



|

Egy új mélység funkcióval tenné még realisztikusabbá a kiterjesztett valóságot a Google.

Hirdetés

A Google nagyjából két éve kísérletezik már az ARCore-ral, és egyre több funkciót adott hozzá a kiterjesztett valóságra építő platformjához. Idén a környezeti HDR-t mutatta be például, ami valódi világítást hoz az AR-objektumokra és -jelentekre. 

Hirdetés

Ezúttal a mélység API-t hozta el az óriás, ami még tovább fokozza a realisztikus megjelenést. Elsőként a keresésben veti ezt be a Google. Aki például rákeres majd a macska szóra, az egy 3D-s macskát lát majd a keresőkártyáján. Egy feliratra nyomva aztán ezt a macskát meg is mutatja nekünk a saját kameránk képén, a mi környezetünkben a Google. 

Az objektum lebeghet, de igazodhat is a tárgyakhoz. A Google a Houzz cég otthoni dizájnra szakosodott alkalmazását is frissíti ezzel a funkcióval, így a bútorokat realisztikusabban lehet rádobálni a kijelzőre. 

A Google szerint mindez több mint 200 ARCore-képes androidos eszközzel használható lesz, külön szenzor vagy felszerelés nem kell, persze azokkal még jobb lenne az élmény. Más fogyasztói appokba egyelőre nem építik be a technológiát, de a fejlesztők érdeklődhetnek a Google-nél. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.