Hirdetés

Google-mentes belépőszint: itt az új Honor 9A néptelefon



|

A felső- és középkategória után a belépőszintre is eljutott a Huawei AppGallery-je a Honor 9A-val, ami olcsó, de ez nem véletlen.

Hirdetés

A Honor nem sokat tétlenkedett, járvány ide, Google-mentesség és USA-szankciók oda, bemutatta hazánkban is a Honor 9A telefont. Ez a mobil nem fogja megdönteni a rekordokat - legyen szó bármely rekordról is, mégis nagyon fontos lehet a cégnek, ugyanis elérhetően alacsony árszintre hozza a HMS-sel felszerelt, vagy másnéven Google-mentes Androidot.

 

Hirdetés

Beugró hardver

A Honor 9A-nál nem kérdéses, hogy alsókategóriás eszközről van szó, bár azért külsőre igyekeztek divatos mobilt alkotni. Ez nagyjából sikerült is nekik, sőt, emellett még egy funkcióra ráfeküdtek a mérnökök, ami nem más, mint az üzemidő.

A Honor 9A "bizonyos szempontból" még az iPhone 11 Pro-t és a Galaxy S20 Ultrát is lenyomja

Az 5000 mAh-s akkumulátor meglehetősen nagynak számít, ráadásul erre egy nagyon szerény hardver csatlakozik. A központi egység egy Helio P22 SoC 3 GB RAM-mal és 64 GB bővíthető tárhellyel. A 6,3 colos, 20:9-es IPS kijelző 1600×720 pixeles és középső csepp notch 8 MP selfie kamerát kapott.

A kamerás szekció nem emelkedik ki a hátlapból, ami jó hír, de azért nem is felsőkategóriás: 13+5+2 MP-es szenzorokkal lőhetsz fotókat. Szerencsére nem felejtették le az ujjlenyomat-olvasót, sőt, jacket és 2+1 SIM+mSD kártyahelyet is kapsz, viszont a gyorstöltésről mélyen hallgattak a bemutatón (a Honor 9A még micro USB-vel érkezik!), ami 5000 mAh mellett fájdalmas hiányosság lehet.

 

Még egy kicsit várnod kell

A külsőre tetszetős, de egyértelműen belépőszintű, műanyagborítású mobilon Android 10 OS fut Magic UI 3.1-gyel, amin a Play Áruház már nem érhető el. Helyette a Huawei AppGallery-jét kapod, a Google-szolgáltatásokat pedig böngészőből, vagy alternatív kerülőutakon érheted csak el. A Honor 9A gördülékeny startját kicsit nehezíti, hogy a 149 Eurós indulóár magyar megfelelője még nem ismert, ráadásul elképzelhető, hogy még hónapig kell várnunk, mire a boltok polcaira is eljut a készülék.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.