Hirdetés

Google nélkül szabadon: jó áron érkezik a Honor MagicBook



|

Sújtja a Google-tiltás a Honort is, ám a cég igyekszik viselhető eszközökkel és újabban PC-kel enyhíteni a gondokon. A MagicBook ára nem rossz, de kérdés, mitől lett ennyi.

Hirdetés

Mobilfronton a Honor 20-széria egészen jó értékeléseket kapott itthon, az eladásokkal sem volt gond, ám a továbblépés a Google-támogatás hiányában nem túl egyszerű. Nem is csoda hát, hogy a viselhető eszközök mellett májustól egy másik piacon, a PC-k világában is megjelenik a gyártó, méghozzá egy stílusos, elérhető árú géppel.

 

Hirdetés

Honor MagicBook 15

A klasszikus kialakítású notebook nem akar forradalmat kirobbantani, sőt, látványos újdonságból sincsen túl sok, azonban amire szüksége lehet a felhasználónak, az nem hiányzik belőle. Pedig elsőre úgy tűnik, van hiányosság, mégpedig a vékony, 5,3 mm-es kávából kifelejtett webkamera. Ezt a cég ötletesen (és nem mellesleg az anyacég Huawei Matebookjából kölcsönözve) úgy oldotta meg, hogy a középső, felső funkciógomb alól tud előbukkanni a webkamera, amikor szükség van rá.

Ez biztonsági szempontból előnyös, de azért a toka-látószög nem mindenkinek fog jól állni. A biztonsághoz hozzátartozik, hogy a ki/bekapcsoló gombba építve ott az ujjlenyomat-olvasó is, amivel gyors, biztonságos és egyszerű a belépés és azonosítás.

A 15 colos, matt, full HD kijelzővel szerelt gép ezüst színben érkezik hazánkba. A külseje letisztult és minimalista, mindössze egy Honor-felirat díszíti a fedlapot. A gép oldala sajnos nincsen szétlyuggatva portokkal, de azért egy USB 3.0, egy USB 2.0 és egy HDMI csatlakozó adott, a Type-C pedig töltésre is alkalmas. Itt kellemes szolgáltatás a gyorstöltés: 30 perc alatt nulláról 53%-ra rántja fel a mindössze 160 grammos töltő a laptopot. A zsanér 180 fokos nyitást enged, emellett a gép 16,9 mm vastag (vékony) és 1,53 kg, a 42 Wh-s akkuval pedig a gyártó állítása szerint 8 óra üzemidőre van lehetőség.

Odabent AMD platform található, ám ebből sajnos még nem az idei, 4000-es család, hanem egy Ryzen 5 3500U, ami azért általános feladathoz elegendő, de nem hoz olyan látványosan jó számokat sem teljesítményben, sem fogyasztásban, mint utódja, a 4000U-széria. A 8 GB RAM és 256 GB NVMe SSD már ebben az árkategóriában is általános, szerencsére itt sem marad el. A Honor egy-két egyedi funkcióval is igyekszik felhívni gépére a figyelmet (például Magic-Link).


Versenyre fel!

A Honor MagicBook 15 mellett egy 14 colos, hasonló felszereltségű modell is érkezik, ám a 15-ös modellnél egészen jó, agresszív árazást választott a Honor. A gép 219 990 forintért jelenik meg, az árban már benne van a telepített Windows 10 operációs rendszer is. Üröm az örömben, hogy a billentyűzetből kizárólag amerikai kiosztásút választhatsz, magyar kiosztás egyelőre nem várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.