Hirdetés

Lecsapott a fű-dealer appokra a Google



|

Eddig ugyanis simán elérhető volt a Google Play kínálatában több olyan alkalmazás, amivel marihuánát lehetett rendelni. Mostantól az érdeklődők csak fű alatt tudják mindezt megoldani.

Hirdetés

A marihuána általános felhasználása a legtöbb országban még mindig tilos, de akadnak most már olyan országok (és egyes amerikai államok is), ahol kevésbé szigorú az elbírálás. Egyes helyeken feloldották a tilalmat, máshol az orvosi alkalmazása lehetséges, és vannak olyan országok is, ahol úgynevezett THC-mentes füvet engedélyeznek (ez egy módosított fajta a legrosszabb hatások nélkül). Pont a fentiek miatt elkezdtek olyan alkalmazások is terjedni a Google Play felületén, amelyekkel a felhasználók marihuánát rendelhettek, de a Google gyorsan elébe ment a szabadosságnak.

Hirdetés

A cég módosította a Play áruház felhasználási feltételeit, amelybe belekerült, hogy a felületen elérhető alkalmazásokkal közvetlenül nem szabad marihuána fogyasztását elősegíteni, promotálni, vagy az anyaggal kereskedni. Ezután pedig gyorsan el is tüntették a kínálatból az összes olyan appot, ami ennek a kritériumnak nem felelt meg, de pár olyan is kikerült a szoftveráruházból, amely ugyan önmagában nem "sárkányfűárus" szerepben működött, de a segítségével a marihuána kiszállítását is meg lehetett oldani. Egyedül olyan appok maradhattak továbbra is a Play áruházban, amelyek edikációs jellegűek, tehát a helyes használatra, veszélyekre hívják fel a figyelmet.

Érdekes egyébként, hogy az Apple még nem lépett hasonló téren, az App Store-ban továbbra is vannak olyan alkalmazások, amelyek a Google-nél már kicsapták a biztosítékot.

A Google döntését sokan a legalizáció nevében bírálják és úgy gondolják, hogy a szabadabb jogi háttérrel rendelkező országok lakóitól nem kellett volna elvenni a lehetőséget, de ezt a vitát meghagyjuk másoknak. Mindenesetre az is tény, hogy biztonsági szakértők szerint a mostani tiltás többek között azt eredményezheti, hogy a fűárus appok innentől a Play áruházon kívül, mindenféle .apk letöltésével terjednek majd, ami lehetőséget ad arra, hogy közéjük kerüljenek átverős, és konkrétan károkozó alkalmazások is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.