Hirdetés

A Google vezére szerint ideje törvényben szabályozni a mesterséges intelligenciát



|

Sundar Pichai, a Google ügyvezetője azt mondta, itt az idő a megfelelő szabályozás kidolgozására.

Hirdetés

Sundar Pichai egy ideje már nem csak a Google, hanem az egész Alphabet ügyvezetője is. Kinevezése óta viszont most először beszélt nagyobb dologról, konkrétan arról, hogy ideje törvényben szabályozni a mesterséges intelligenciát. Szerinte a cégek nem építhetnek csak úgy technológiát, majd bízhatják a piacra, hogy az eldöntse, miképp legyen az használva. 

Hirdetés

Pichai szerint egyértelműen szükség van a szabályozásra, a kérdés csak az, hogyan közelítsék meg a témát. Szerinte a történelem tele van példával arra vonatkozóan, hogy a technológiának árnyoldala is van: a belsőégésű motorok sok balesetet eredményeztek, az internet manapság pedig rengeteg tévinformációt hoz az életünkbe. Pichai úgy tartja, hogy éppen ezért fontos egy nemzetközi szabvány megalkotása, illetve az európai GDPR is erős alapokat adhat. 

Az ügyvezető kitért arra is, hogy a meglévő orvosi keretrendszerek is jó kiindulási alapot jelenthetnek, de például az önvezető autók kérdésében is szükség lesz új szabályokra. A Google 2018-as saját szabályozásai egyébként meghatározzák azokat a területeket, amelyekkel szándékosan nem foglalkozik a vállalat. A szabályozásokhoz pedig minden segítséget és eszközt megadna az óriáscég, amely azt akarja elérni, hogy az AI felelősségteljesen legyen fejlesztve, és mindenki számára csak előnyt jelentsen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.