Hirdetés

Google-szerű extrát kapott a Facebook keresője



|

Információs ablakkal bővült a találati lista a Facebookon. Még nem tökéletes az összkép, de legalább valami végre ezen a téren is fejlődött.

Hirdetés

A Facebook sok tekintetben lekörözte a Google-t, amely egykor a web egyértelmű urának számított, mostanában meg egy csomóan simán összekeverik a Facebookot az internet egészével. Egyvalamiben viszont biztosan nem sikerült még a csúcsra érnie a Zuckerberg-birodalomnak, ez pedig a keresés - most ez kapott egy kis ráncfelvarrást, bár még így is messze van a tökéletestől.

Hirdetés

Az új funkciót a Facebook folyamatosan kapcsolja be a két és félmilliárd felhasználónál, de a legtöbb helyen már látható, hogy ha valamilyen híresebb személyre keresünk, az eddig megszokott találati listán kívül most egy külön doboz is megjelenik jobb szélen, ahol néhány jellemző fotó mellett az alapvető információkat olvashatjuk el az illetőről, és közösségi linkeket is kapunk (na jó, legalábbis a cégcsoporton belüli Instagramot, ha van ilyenje a keresett személynek).

Ez mind nagyon szép és jó, de van pár apró észrevételünk. Egyrészt az újdonság még csak angolul működik, ha a Facebookot magyarra állítjuk, maga a doboz ott is angol nyelven olvasható, még a ritkásan szereplő hazai hírességek esetében is. Másrészt hol is láttuk már mindezt? Na igen, valami Google kereső rémlik, ahol ráadásul jelenleg jóval részletesebb az információs doboz tartalma. Hasonlítsuk csak össze az előző keresést:

Nos, igen, egyelőre van még mit behoznia ezen a téren a Facebooknak. Más keresési funkciókat meg ne is említsünk! Ugyebár a Facebook keresője elvileg főként arra való, hogy más embereket találjunk meg vele, de egy Kovács Lászlóval vagy Horváth Ferenccel még mindig megszenved a rendszer. Egy ideig próbálkoztak szabadszavas kereséssel, például "friends of my friends called Kovács László who was born in 1985", de ez a kísérlet hamvába holt. Most néhány szűrő hozzáadásával lehet finomítani a találatokon, de a tapasztalatok szerint még mindig nem az igazi a rendszer hatékonysága.

Ami pedig a Messengert illeti - valószínűleg nem csak mi vagyunk azok, akik fél veséjüket odaadnák azért, ha az üzenetküldő előzményében szavakra vagy kifejezésekre lehetne keresni és nem kéne kilométereket görgetni vissza az időben azt remélve, hogy kiszúrjuk az adott szakaszt. Mindegy is, vegyük úgy, hogy a mostani apró Facebook frissítés azt jelenti, még nem felejtették el a keresőt a fejlesztők és talán más téren is hozzányúlnak végre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.