Hirdetés

Személyiségi jogok megsértése miatt támadják a Google-t Európában



|

A felhasználók EU-ban való illegális követése miatt tettek panaszt a Google ellen, amely állítólag a hirdetőknek adja az adatokat.

Hirdetés

Az osztrák, személyiségi jogokkal és magánszférával kapcsolatos aktivista, Max Schrems a Noyb nevű kampánycsoportján keresztül panaszt tett az osztrák adatvédelmi hatóságnál a Google ellen, amely szerinte illegálisan figyeli meg az európai felhasználókat, majd az adataikat átadja a hirdetőknek. Mindehhez az androidos mobilokat használják egy egyedi azonosítóval, ami a külső feleknek is lehetővé teszi a megfigyelést. 

Hirdetés

Az EU szigorú adatvédelmi törvényei előírják, hogy az embereknek előzetesen kell beleegyezniük a követésbe, a hatóságok ellenkező esetben a cég globális éves eladásainak 4 százalékát is kiszabhatják a bírság összegeként. A panasztétel szerint a Google nem szerez hiteles beleegyezéseket a követések megkezdése előtt, az Android pedig a követési azonosító törlését nem teszi lehetővé, és új létrehozásánál is megmaradnak az adatok. 

A Google nem nyilatkozott, a helyzete azonban nem egyszerű, mert mostanában a koronavírussal kapcsolatos kontaktkövetés magánszférára gyakorolt hatásai miatt is célkeresztbe került a vállalat, az Apple-lel együtt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.