Hirdetés

A Google új chat-alkalmazást mixel



|

Sokféle appot és szolgáltatást kínál már a Google, de valahogy az üzenetküldőkkel még nem volt átütő sikere. Hamarosan máshogy próbálkozik.

Hirdetés

A Google appok és szolgáltatások sikerének egyik titka az, hogy elég egyetlen fiókkal belépni, és máris használhatjuk a Gmailt, a Térképet, az Androidot, az Asszisztenst, és egy csomó egyebet. Ráadásul ingyenesek - pontosabban csak a böngészési adatainkkal kell fizetnünk értük, ami az érthető ellenzőket kivéve elég sokaknak megfelel. Viszont ha megnézzük, miket használnak manapság az emberek azonnali üzenetküldésre, nem valamilyen Google megoldás jut eszünkbe elsőként, inkább a Facebook Messenger, vagy iOS alatt az iMessage. Az Android mobilokon egyszerűen nincs olyan alapvetően használt chat-alkalmazás, mint a fent említett Apple app, míg például a Facebook nem csak a Messengerrel, hanem mellette a WhatsApp-pal és az Instagram egyre részletesebb üzenetküldőjével is próbál versenyben maradni.

Hirdetés

Ehhez képest a Google ugyan egy csomó különféle üzenetküldővel próbálkozott az elmúlt évtizedben, de valahogy egyikből sem lett a fentiekhez mérhetően sikeres, általánosan használt megoldás. Épp ezért most sajtóértesülések szerint egy olyan új appot igyekeznek megalkotni, amely ötvözi több már meglévő Google kommunikációs szoftver előnyeit és egybeépítve egy sokfunkciós alternatívája lehet a manapság gyakran használt chat-alkalmazásoknak.

Az új app neve még nem derült ki, de a források szerint olyan megoldásokból emel át részeket, mint a Hangouts, a Drive, a Gmail és a Duo, hogy ezeket egy felületre gyúrja össze.

Első körben viszont állítólag nem az átlag-felhasználókat céloznák meg vele, hanem az üzletieket, és a G Suite csomag részeként indítanák el olyan versenyzők ellen, mint a Slack és a Microsoft Teams. Magyarán először némi pénzt szeretnének látni ebből a szegmensből, és legfeljebb ezután próbálkozhatnak meg azzal, hogy az új app konzumer fókuszú változatát is bevezessék. A projekt állítólag már készen áll a bemutatásra, ezért nagyon valószínű, hogy legkésőbb a májusi Google I/O konferencián hivatalosan is útjára indítják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.