Hirdetés

Jön a Google koronavírusról szóló weboldala



|

Donald Trump mindenkit meglepett, amikor közölte, 1700 mérnök dolgozik a Google koronavírus-szűréssel kapcsolatos oldalán. Még a Google sem tudta hová tenni a dolgot.

Hirdetés

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke mindenkit meglepett a néhány nappal korábbi bejelentésével, amely szerint a Google nagy erőkkel és 1700 mérnök bevetésével dolgozik egy olyan oldalon, ami a koronavírussal kapcsolatos szűrést, teszteket segíti majd. Nem csak a média nem tudta hová tenni ezt az egészet, még a Google sem volt tisztában azzal, hogy miről beszél Trump. Az egyeztetések után végül sikerült tiszta vizet önteni a pohárba. Az Alphabet egyik leányvállalata, a Verily tesztel ugyanis egy weboldalt, amit eredetileg csak egészségügyi dolgozóknak szánt, de Trump bejelentésének nyomására végül mindenki számára hozzáférhetővé teszi majd. 

Hirdetés

Ezen az oldalon lehet majd megtalálni a szűrést végző mobilállomások helyét, be lehet gépelni az észlelt tüneteket, információkhoz, sőt, teszteredményekhez jutni. A gond az, hogy ez az egész még a nagy médiafigyelem ellenére is kizárólag a San Franciscóban és környékén lakók tudják majd használni. Persze tervezik a bővítést, de hogy mikor és milyen ütemben, arról nincsenek konkrétumok. 

Trump tehát azelőtt jelentette be a dolgot, hogy az időszerű lett volna, sőt, többet árult el, mint amire a Google készült. A tech óriás azért saját, általános információs oldalt is összerak majd, továbbá öt fontos tanácsot adott az embereknek. A Google szerint fontos, hogy gyakran megmossuk a kezeinket, illetve, hogy a könyökhajlatunkba tüsszentsünk és köhögjünk. Nem szabad megérinti az arcunkat, más emberektől pedig érdemes legalább egyméteres távolságot tartanunk. Aki pedig betegnek érezné magát, az maradjon otthon.

Ez utóbbit eleve jó ötlet komolyan venni, hiszen a közösségi kapcsolatok minimalizálásával fékezhető meg legjobban a koronavírusjárvány terjedése, aminek hatására pedig elkerülhető az egészségügyi rendszerek hirtelen túlterheltség miatti összeomlása. Sajnos Európa lakossága nem veszi kellően komolyan a kijárási tilalmakat és házi karantént, ezért az országok sorra jelentik be, hogy ezek indokolatlan megszegéséért mekkora pénzbüntetés és börtönbüntetés jár. Franciaország például százezer rendőrrel, Spanyolország pedig drónokkal igyekszik elérni, hogy betartsa a korlátozásokat a lakosság. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.