Hirdetés

GPS terelgeti a Segway robofűnyíróját



|

Ügyesen és halkan végzi a dolgát a gyártó újdonsága.

Hirdetés

A Segwayről valószínűleg az önkiegyensúlyozó PT roller ugrik be elsőként a legtöbbeknek, ám a különc járgányt már tavaly óta nem gyártja a vállalat, s valójában sosem volt nagy siker, hiszen 19 éves karrierje alatt mindössze 140 000 darabot sikerült eladni belőle.

A PT helyett a Segway jelenleg számos terméket kínál a hagyományos elektromos rollerektől a gyerekeknek szánt keréképárokon át a quadokig, most pedig egy csúcstechnológiás robotfűnyíróval rukkolt elő a márka.

Hirdetés

A Navimov udvari kisegítő fő előnye, hogy a vetélytársak többségével ellentétben nincs szüksége telepített kiegészítőkre a munkaterület behatárolásához, mivel GPS alapján, két centiméteres pontossággal navigál a terepen. Ha pedig átmenetileg gyenge a jel, a beépített szenzorai segítik a tájékozódásban.

A robot a nyugalmunkat sem zavarja túlzottan, mivel csupán 54 decibeles zajjal jár az üzemeltetése, ami a Segway állítása szerint a piac legcsendesebb fűnyírójává teszi. A Navimov akár 3000 négyzetméteres területtel is megbirkózik, speciális kialakítású pengéivel pedig még a szegélyek sem okoznak neki gondot. Ha viszont valamilyen nem várt akadály (pl. gyerek, háziállat) kerül elé, automatikusan leállítja magát.

A Segway újdonsága négy kivitelben kerül piacra, az ár emelkedésével nő a lenyírható terület mérete is. Az alap H500E 1199 euróért legfeljebb 500 négyzetméternyi gyepen tud úrrá lenni, míg a 2499 eurós csúcsváltozat, a H3000E 3000 négyzetméteren gondoskodik a gyönyörű pázsitról.  A kettő között a Navimov H800E-t (1499 €) és a H1500E-t (1999 €) találjuk, melyek 800, illetve 1500 négyzetméteres kapacitást kínálnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.