Hirdetés

Grafénalapú akkumulátort tesz az okostelefonokba a Samsung



|

Egy megbízható szivárogtató úgy tudja, hogy már 2020-ban megérkezhet az első grafénalapú akkuval szerelt Samsung mobil.

Hirdetés

Amikor a Samsung közel két éve bemutatta a grafénalapú akkumulátortechnológiát, akkor jóval nagyobb kapacitást és nagyságrendekkel gyorsabb töltési időt ígért a ma megszokottakhoz képest. Azóta keveset hallottunk erről, az igen megbízható Evan Blass azonban most érdekes információkat szivárogtatott. 

Hirdetés

A fejlesztések jól haladnak, olyannyira, hogy 2020-ban vagy 2021-ben már befuthat az első grafénakkus Samsung okostelefon.

Bár a töltés 0-ról 100 százalékra 30 percen belül végbemegy, a kapacitáson és a költségcsökkentésen még dolgoznak, vagyis a sorozatgyártás még nem indult el. Ennek fényében nem valószínű, hogy a Galaxy S11 lenne az első grafénakkus mobil, inkább a Galaxy Note 11 vagy a Galaxy S12 lehet az. 

A grafén sok kategóriában nyithat új távlatokat, de elsőként persze a mobilpiacon tapasztalnánk meg az előnyeit: kisebb méretű, de nagyobb kapacitású akkukra számíthatunk, amelyek gyorsabban töltenek fel, mint a lítiumion-alapúak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.