Hirdetés

Gyakorlatilag bármelyik iPhone-t képes feltörni a Cellebrite



|

Az izraeli cég azt mondja, hogy igazából az összes iPhone zárolását meg tudja kerülni - Edward Snowden szerint ezzel az iPhone-ok az alapvető értéküket vesztették el.

Hirdetés

Emlékeztek még arra a cégre, amelyik kihúzta a bajból az FBI-t, és feltörte egy lövöldöző iPhone-ját azok után, hogy az Apple többször is megtagadta a segítséget? Az Apple mindent megtett, hogy bár segítse a hatóságok munkáját, de megvédje a többi felhasználóját, és ne pakolja tele kormányzati kiskapukkal az iOS-t. Ennek ellenére a Cellebrite azóta is igen hatékonyan töri fel az Apple védelmét. 

Hirdetés

A vállalat most megerősítette, hogy gyakorlatilag bármelyik iPhone készüléket fel tudja törni, a legutóbbi nyilvános iOS 11.2.6-os rendszerrel bezárólag. Ennek hála az FBI és bármelyik másik szervezet meg tudja majd kerülni az iPhone-ok zárolását. A Cellebrite úgy tudja visszanyerni a teljes fájlrendszert, hogy nincs szüksége rootolásra vagy jailbreakelésre, de megszerez minden letöltött e-mailt, a külsős appok adatait, a földrajzi helyadatokat és a rendszernaplókat. 

Edward Snowden is hozzászólt az ügyhöz. Szerinte eddig az volt az egyik legfőbb vásárlási érv az iPhone-ok mellett, hogy az iOS sokkal nagyobb biztonságot ad, mint az Android. A Cellebrite megoldásai miatt azonban Snowden szerint az iPhone-ok most elvesztették az alapvető értéküket. 

A Cellebrite iPhone-ok, iPadek, iPad mini, iPad Pro és iPod touch modellek feltörésére is képes, iOS 5-től iOS 11-ig bármivel boldogul. Az iPhone 8 készülékek feltörése sem jelent problémát, és bizonyos iratok szerint iPhone X-et is törtek már fel. 

A feltörés folyamata úgy néz ki, hogy a hatóságok elküldik a készüléket a Cellebrite-hoz, ahol feloldják a zárolást. Ezután visszaküldik az eszközt, hogy az adatokat lementhessék, de ezt a feladatot is megoldják, ha igénylik a hatóságok. Mindezt akár 1500 dollárért megteszik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.