Hirdetés

Gyakorlatilag mindent USB-C-sre változtathat az Apple



|

Újabb jelentés utal arra, hogy az Apple teljesen meghajol az univerzális USB-C szabvány előtt.

Hirdetés

Nemrég adtuk hírül, hogy a TF International Securities elemzője, Ming-Chi Kuo szerint a jövő szeptemberben érkező iPhone 15 lehet az Apple első USB-C-s telefonja. A gyakran pontosnak bizonyuló előrejelzéseiről ismert tajvani szakértő azóta újabb fülessel jelentkezett, továbbra is az USB-C témájánál maradva.

Kuo a korábbi Twitter-posztjához fűzte hozzá, hogy értesülései szerint a technológia jelenlegi korlátai miatt az Apple-nek beletört a bicskája az eredetileg tervezett, fizikai port nélküli iPhone kifejlesztésébe, így nem marad más, mint úszni az árral, és átállni az univerzális szabványra.

Hirdetés

Ennek fényében nem meglepő, hogy a poszt alapján több olyan termék is USB-C-re fog váltani, amelyek egyelőre még az almás cég 2012 óta szolgálatban tartott Lightning-csatlakozóját használják a töltéshez. Kuo az AirPodsot, a Magic Keyboardot, a Magic Trackpadet, a Magic Mouse-t és a MagSafe külső akkumulátort hozza példaként.

Az elemző "belátható időn belülre" teszi a kiegészítők USB-C-s átszerelését, így akár az is megeshet, hogy végül megelőzik vele az iPhone-t. Phil Schiller, az Apple marketingguruja egyébként a leleplezése idején a "következő évtized" töltési standardjeként harangozta be a Lightning-csatlakozót, tehát már csak ebből a szempontból is időszerű lenne a nyugdíjazása, ha esetleg nem elég, hogy az USB-C technikailag is fejlettebb, és hogy az EU is az egységesítést sürgeti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.