Hirdetés

Gyémántáron mérik az első 1,5 TB-os microSD-kártyát



|

Hosszú szállítási idővel landolt a Micron Technology óriási kapacitású adathordozója.

Hirdetés

A közel 45 éves múltra visszatekintő Micron Technology még tavaly nyáron leplezte le a világ első, 1,5 TB kapacitású microSD-kártyáját, a Micron i400-at, amely 176 rétegű 3D NAND eljárással készül, és 228 éves átlagos meghibásodási idővel kecsegtet.

Azóta ugyan már több mint 7 hónap telt el, az újdonság azonban csak most került listázásra az első viszonteladóknál, és még ez sem jelenti, hogy ténylegesen is kézbe vehetik a vásárlók, akik hajlandók kicsengetni az akár 120 napnyi videofelvételt is tárolni képes adathordozó árát.

Hirdetés

Elsőként a TechRadar szúrta ki, hogy több webshopon (pl. Mouser, Newark) is felbukkant a Micron i400, ám aki most adja le a rendelését, annak 2-4 hónapos szállítási idővel kell számolnia, a legolcsóbb ajánlat pedig 420 dollárról, vagyis 150 ezer forintról indul. A poén kedvéért a portál elvégezte a számolást, és arra jutott, hogy az 1,5 TB-os SD-kártya súlyra épp annyiba kerül, mint a 0,125 karátos gyémántok, amelyeknek 1,1 millió dollárt kérnek kilogrammjáért.

Hogy ez mennyire hasznos információ, azt mindenki döntse el maga, az viszont biztos, hogy a Micron i400 egy ideig még nem lesz olcsó portéka, hiszen az 1 TB-os formátum már 2019 óta kapható, de a jobb minőségű ajánlatok még mindig 100 ezer forint környékén kezdődnek belőle.

Ami pedig a következő lépést illeti, a flash memória feltalálásáért felelős Kioxia tavaly szeptemberben jelentette be, hogy 2023-ban megkezdi a 2 TB-os microSD-kártyák tömeggyártását, megjelenési dátumot és árat viszont azóta sem közölt a gyártó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.