Hirdetés

Gyengén teljesítenek a telefonos eladások, komoly belső vizsgálat folyik a Samsungnál



|

A Samsung Mobile kapcsán indított vizsgálódás egyes források szerint nem csak a szokásos rutin.

Hirdetés

A héten számoltunk be arról, hogy a Xiaominak sikerült maga mögé utasítania a Samsungot a mobilpiacon, és úgy tűnik, hogy a dél-koreai vállalat fejesei is tudják, hogy valami nagyon nem stimmel. A második negyedévben ugyanis elindultak belső felülvizsgálatok a Samsung Electronics több ágával kapcsolatban is, amelyeknek júliusban már véget kellett volna érniük, de az a hír járja, hogy meghosszabították őket.

A Samsunghoz tartozó Business Support Task Force általi vizsgálatok alapvetően nem számítanak különleges eseteknek, mivel bizonyos időközönként sor kerül ilyesmire. Viszont egyes források szerint a mobilokkal foglalkozó Samsung Mobile ügye mégis kiemelkedik a sorból, mivel azt állítólag a kiábrándító eladások és az ellátási lánncal kapcsolatos problémák miatt kezdeményezték.

Hirdetés

Az év első felében a hírek szerint mindössze 13,5 millió Samsung Galaxy S21 talált gazdára, ami elődjeihez képest egyértelműen visszaesésnek tekinthető, és elképzelhető, hogy a széria el sem éri majd a kitűzött célt.

Ráadásul az a hír járja, hogy a chipeket gyártó MediaTek közölte a Samsunggal, hogy képtelen lesz az összes rendelést teljesíteni, egyrészt a chiphiány miatt, másrészt pedig a dél-koreai vállalat piaci helyzete miatt, hiszen a Xiaomi került jobb pozícióba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.