Hirdetés

Gyengének tűnik a géped a Windows 11-hez? Nézz rá a BIOS-ra, mielőtt új hardverért rohannál!



|

Ha gubanc van a gépigény kapcsán, lehet, hogy elég csak megváltoztatni bizonyos beállításokat.

Hirdetés

Hivatalosan is bemutatkozott a Windows 11, ami átalakított dizájnnal és sok újdonsággal lepi meg a PC-s tábort, és ugyan hivatalosan még nem elérhető az operációs rendszer, már be lehet szerezni egy olyan programot, amivel leellenőrizhetjük, hogy masinánk egyáltalán alkalmas-e a rendszerfrissítésre.

Előfordulhat, hogy az ellenőrzés után negatív válasszal találjuk szemben magunkat, de ilyen esetben nem kell pánikolni, mivel előfordulhat, hogy nem is a hardverekkel van a probléma.

Hirdetés

Ha viszonylag új hardverekkel rendelkeztek, ám a PC Health Check szerint mégsem frissíthettek majd Windows 11-re, akkor még várjatok egy kicsit az új alkatrészek megrendelésével, mert lehet, hogy máshol van a hiba. A pozitív eredményhez ugyanis a jelek szerint szükséges az, hogy a Secure Boot és a TPM 2.0-s chip is bekapcsolt állapotban legyen.

A Secure Bootot könnyedén ellenőrizhetitek a BIOS-ban, habár gyártótól függhet, hogy melyik menüben találjátok meg. A chip állapotáról pedig úgy kaphattok információt, ha előhozzátok a Futtatás ablakot, majd bepötyögitek a "tpm.msc" szöveget. Ha valamilyen oknál fogva a chip is ki van kapcsolva, akkor ismét vissza kell térni a BIOS-ba.

Azonban fontos megjegyezni, hogy bizonyos helyzetekben előfordulhat, hogy az alaplapotokon nincs gyárilag TPM chip, amit ugyan lehet utólag pótolni, de elég macerás művelet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.