Hirdetés

Gyerekeknek szánt, népszerű appokat törölt a Google a Play Áruházból



|

Az adatvédelmi előírások megszegése miatt törölte a Google az appokat az Android alkalmazásboltjából.

Hirdetés

Eltávolították a Play Áruházból a gyerekek körében igen népszerű Number Coloring, Princess Salon, valamint Cats & Cosplay appokat. Minderre azért volt szükség, mert az International Digital Accountability Council úgy találta, hogy ezek az appok folyamatosan adatokat gyűjtenek a gyerekekről, ezt pedig tiltja a Google szabályzata. A gyerekek számára írt appok terén különösen szigorú a szabályozás. 

Hirdetés

Az előírások egyike például, hogy a tartalomnak tényleg gyerekeknek valónak kell lennie, illetve a reklámok megjelenítésére a Google által hitelesített hirdetési SDK-t kell használni. A fejlesztők viszont AAID technológiával folyamatos azonosítást végeztek, gyűjtötték az eszközadatokat. Az előírások alapján kötelező továbbá minden személyhez köthető adat gyűjtését jelenteni. 

A hatóságok egyre szigorúbban lépnek fel a techcégek adatgyűjtéseivel szemben, és különösen nagy figyelmet fordítanak a gyerekeknek szánt szolgáltatásokra. Célkeresztben van a nagyok közül a Facebook és az Instagram is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.