Hirdetés

Gyermekpornográfia miatt kell bíróság előtt felelnie a Redditnek



|

A népszerű közösségi oldal a vád szerint nem tett meg mindent, hogy ne jelenjenek meg náluk fiatalkorúakkal való visszaélést mutató tartalmak.

Hirdetés

Még a felnőtt tartalmakra szakosodott oldalak is mindent megtesznek azért, hogy csak legális felvételek szerepeljenek rajtuk, illetve csak olyan képek és videók, amik a szereplők hozzájárulásával készültek fel és lettek közzétéve.

Variety beszámolója szerint egy meg nem nevezett hölgy most pert indított a Reddit ellen, mivel az oldalra exbarátja feltöltött olyan anyagokat, amiket az ő engedélye nélkül rögzített, ráadásul akkor még csak 16 éves volt.

Először természetesen felkereste a moderátorokat, akik azt ígérték, néhány nap múlva leveszik a posztokat, de permanens tiltást nem sikerült elérnie, és órákon át járta a subredditeket, jelentve az újrafeltöltéseket.

Hirdetés

A vádirat szerint a Reddit nem tett eleget a 2018-ban életben lépett, a szexre kényszerítés és kapcsolódó visszaélések visszaszorítása érdekében hozott FOSTA-SESTA szabályozásnak, a hirdetéseken keresztül pedig a videókkal és képekkel közvetetten bevételhez jutott, miközben nem is kívánt fellépni ezek ellen. 

Az ügy csoportos keresetté bővülhet, ha mások is jelzik, hogy hasonló sérelem érte őket. 

A Reddit közleményben annyit írt, a gyerekekhez kapcsolódó szexuális visszaélésnek nincs helye a közösségben, és mindent megtett, hogy automatizált és manuális moderáció útján eleget tegyen a törvénynek, eltávolítsa a sértő tartalmakat, tiltsa a felhasználókat, és jelentse a hatóságoknak az eseteket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.