Hirdetés

Gyógyszerfejlesztésre használja a kvantumszámítógépét a Google



|

Újfajta gyógyszerekkel kapcsolatos kutatásokat végez majd a Boehringer Ingelheim a Google kvantumszámítógépével.

Hirdetés

A németországi Boehringer Ingelheim egy gyógyszeripari vállalat, amely most egészen különleges helyzetelőnybe került: a jövőben a Google kvantumszámítógépét használhatja újfajta gyógyszerekkel kapcsolatos kutatásokhoz.

Egészen pontosan az a terv, hogy a Quantum AI divízió segítségével közösen raknak össze egy kvantumszámítógépet erre a célra. 

A vállalat szerint ők lettek a világ első gyógyszeripari vállalata, amely gyógyszerfejlesztés terén a Google-lel kezdett együttműködésbe. 

Hirdetés

A bejelentéssel párhuzamosan már elindították egy kvantumlabor fejlesztését, amelyben idővel majd molekuladinamika-szimulációkat végeznek. 

Joggal aggódhatnánk, hogy a Google miért akar gyógyszereket tervezni, de a tech óriás csak hardverrel és szoftverrel segít, a gyógyszerkutatás a német vállalat feladata lesz. A munkájukban azonban sokat segíthetnek a kvantumszámítógépek, így ez a lépés egyelőre mindenképpen a közjót szolgálja, remélhetőleg ez így is marad a jövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.