Hirdetés

Gyorsabban tölti be az oldalakat a Firefox 59



|

Windowsra, Androidra és iOS-re is megérkezett a Firefox böngészőjének legújabb verziója.

Hirdetés

A Mozilla kiadta a Firefox 59-et, ami asztali gépekre, androidos és iOS-es eszközökre is tölthető. Az asztali kiadás gyorsabb oldalbetöltési időket ígér, illetve a Firefox főoldala is gyorsabban jön be. A grafikus renderelés is gyorsult, illetve vannak új eszközök például a képernyőképek címkézéséhez. 

Hirdetés

Az androidos Firefox eközben már támogatja a HLS protokollt használó oldalakról a videók streamelését, illetve úgy is kereshetünk a Firefoxban, ha a készülék home gombját hosszan nyomjuk meg. 

Ez a keresési funkció lecseréli a Google asszisztensét a Firefox keresőre - ugyanakkor legalább Android 7.1.1-es rendszert követel meg, és engedélyezni is kell a beállításokban. 

Az androidos böngésző képes rá továbbá, hogy a teljes képernyős videók tájolását fekvő módban rögzítse, az iOS-es kiadásban pedig a menüket és az új lap oldalt is áttervezték. 

Az asztali kiadás képernyőkép-feliratozó funkciója mellett fejlődtek az RTC-funkciók, illetve lehetőségünk van megtiltani a weboldalaknak, hogy értesítéseket küldjenek vagy hozzáférjenek a készülékünk helyzetéhez, kamerájához és mikrofonjához. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.