Hirdetés

Gyűrődésálló OLED kijelzőket tervez az Apple



|

A vállalat az LG és a Samsung mérnökeivel dolgozik együtt a hibrid paneleken.

Hirdetés

Még a legújabb, legmodernebb összehajtható okostelefonok esetében is gyakori jelenség, hogy lehet a kijelzőjük bármilyen rugalmas és strapabíró, mégis megjelennek apróbb gyűrődések rajtuk. Ezt a problémát igyekszik elkerülni illetve kiküszöbölni az Apple, amely már tervezi a hajtogatható iPhone és iPad modelleket is.

Az amerikai vállalat szakemberei az LG és a Samsung fejlesztőivel tesztelik az új hibrid OLED paneleket, amelyeknek köszönhetően elkerülhető lehetne a kijelzők gyűrődése.

Hirdetés

A The Elec értesülései alapján mindkét partnervállalat olyan paneleken dolgozik, amelyekhez üveget és műanyagot egyaránt felhasználnak, így elérhető lehetne a megfelelő rugalmasság és a tartósság is. A fejlesztéssel 2 mm-es OLED panelek készülnének, ami hajlékonyabb lenne, mint a manapság gyakran használt 5 mm-es megoldás.

A problémát a gyártás során is meg kell oldani, mivel a műagyag rétegen a lézerek forrósága okozhatja a gyűrődéseket. A fejlesztés az értesülések szerint még viszonyleg kezdeti szakaszban van, akár több év is eltelhet, mire az Apple alkalmazni tudja az új készülékek gyártási folyamatai során.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.