Hirdetés

Ha a gépházadba nem is, a billentyűzetedbe megpróbálhatsz tenni egy RTX 3080-at



|

Az Asus egy elég menő billentyűt készített, ami egyik nagyobb teljesítményű ROG Strix videokártyájuk külsejét utánozza rendkívül részletesen.

Hirdetés

Akármennyi új videokártya-modell jelent meg az elmúlt két évben, a GPU-hiány továbbra sem úgy tűnik, hogy egy darabig enyhülni fog. Így az Asus új termékét, amit normál esetben csak mókás kiegészítőként emlegettünk volna, lehet, hogy egyeseknek fájó poén, vagy pont, hogy vigasztaló humorlöket lehet.

A ROG Strix Touchstone mindenesetre egy kifejezetten igényesen elkészített, billentyűzetekhez szánt kiegészítő.

Hirdetés

Főleg a mechanikus billentyűzeteiket bütykölő, sok esetben maguknak összeállító klaviatúra-hobbisták között lett divatos az utóbbi években egyedi, a funkció helyett a stílust előtérbe helyező billentyűsapkák használata, így különböző beviteli eszközökön a filmes, képregényes, és gamer világ számos ismert arca megjelent már. Tavaly az Nvidia a PC-s gaminget a szívükön viselő játékosokat lepte meg egy RTX 3080-ast formáló billentyűvel, amit a shift gombra helyezhettünk el. Egy évvel később pedig az Asus is követte őket a Touchstone kiadásával, amit borsos, 399 jüanos áron bocsátottak piacra Kínában, de oka van a komoly árcédulának.

A ROG Strix 3080-as kártya dizájnját ugyanis nem csupán alapvető kinézetében reprodukálták, hanem a teljes méretű GPU-hoz hasonlóan ezen is megforgathatjuk a három ventilátort. Sőt, billentyűzetünk háttérvilágítása segítségével akár a videokártya RGB-s fényáradatát is reprodukálhatjuk kicsiben. A helyzet iróniája, hogy a készlet hiányában is utánozza nagyobb testvérét, és a viszonteladó oldala szerint az első adag Touchstone után újabb adagra várnak, egyelőre nem tudják kiszolgálni a vásárlókat.

Ami a tényleges GPU-piacot illeti, az Intel azt ígéri, hogy bőven lesznek megvásárolható példányok, az AMD újdonsága nem lett éppen jó alternatíva a gamereknek, az Nvidia pedig új csúcskártyájával szenved.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.