Hirdetés

Ha a Google Fotókat használod, szeretni fogod ezt a funkciót



|

Számos androidos mobilra is érkezik a Google Fotók azon funkciója, amivel bizonyos képek nem tűnnek fel a galériádban, görgetés közben.

Hirdetés

Orvosi lelettől az igazolványunkról készített képig sok olyan fotót lőhetünk a mobilunkkal, amiket nem feltétlenül szeretnénk, hogy mások is megláthassanak, amikor a telefonunkon lévő képek között böngészünk. Erre a problémára hozott nemrég egy hasznos megoldást a Google, ami hamarosan még több felhasználó számára lesz elérhető.

Hirdetés

A Google Fotók alkalmazás kizárólag a cég saját, Pixel telefonjain bővült még a nyár folyamán a zárolt mappa funkciójával. Az ebbe helyezett képeket csak akkor láthattuk, ha előtte egy jelszóval, vagy valamilyen biometrikus azonosítási módszerrel feloldottuk azt, ezzel elkerülve, hogy a hétvégi sütögetés képeinek megnézése után egy ismerősünk továbblapozzon az Én kicsi pónim mémgyűjteményünkről készült fotókra (nekünk persze nincs ilyen).

A Google nemrég megerősítette, hogy hamarosan más eszközökön is elérhető lesz ez a feature (több egyéb mellett), a bekapcsolásához legalább 6-os verziót futtató Androidra lesz szükségünk. A zárolt mappák előnyeinek mérlegelésekor egyébként érdemes azt is számításba venni, hogy az ide kerülő képek nem szinkronizálódnak felhőtárhelyünkkel, kizárólag az eszközünkön lesznek elérhetők.

Ti szoktatok olyan képeket tárolni a mobilotokon, amiket inkább elrejtenétek?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.