Hirdetés

Ha a jövőben biztonságosabban akarunk böngészni Microsoft Edge-dzsel, annak ára lesz



|

Nem mellesleg kimondottan vicces nevet adtak a Microsoft szakemberei a még fejlesztés alatt álló módnak.

Hirdetés

Böngészés során nemcsak az számít, hogy villámgyorsan betöltsenek az adott oldalak, hanem az is, hogy biztonságos keretek között tudjunk tevékenykedni az interneten. A Microsoft csapata elő is állt egy egyelőre határozottan kísérleti szakaszban járó megoldással, ami úgy növeli az Edge böngésző védelmét, hogy közben potenciálisan csökkentheti annak teljesítményét, de valószínűleg még sokat fog változni a dolog a fejlesztés során.

Az egészen remekül hangzó Super Duper Secure Mode használatával kikapcsolhatjuk az Edge JavaScript motorjának egy olyan funkcióját, ami arról gondoskodik, hogy egy adott weboldal kódja gyorsabban fusson. A röviden JIT néven emlegetett technológia tényleg hasznos lehet, viszont komplex felépítése miatt elősegítheti a biztonsági rések kialakulását is.

Hirdetés

Elméletileg a JIT kikapcsolása jól mérhető romlást eredményezhet a weboldalak betöltési sebességében, de a Microsoft szerint az emberek általában nem érzékelnek túl nagy különbséget. Persze a csapat bejegyzése alapján bekerülhet majd egy olyan funkció a Super Duper Secure Mode-ba, ami az adott weboldal biztonsági kockázata alapján képes ki- és bekapcsolni a funkciót.

Sajnos viszont benne van a pakliban az, hogy a későbbiekben megváltozik a mód neve, pedig kizárt, hogy ennél jobbat találjanak neki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.