Hirdetés

Ha arra vágysz, hogy a következő VR-headsetedet az Apple gyártsa, ennek örülni fogsz



|

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy jövőre tényleg belép a virtuális valóság piacára az Apple.

Hirdetés

Kétség sem férhet hozzá, hogy izgalmas év elé néznek a virtuális valóság hívői, hiszen egy ideje már hivatalos, hogy 2023-ban jelenik meg a PlayStation VR második generációja, valamint a legnépszerűbb ilyen eszköznek számító Meta Quest 2 utódja is.

Ami pedig a pletykákat illeti, az Apple-suttogó Ming-Chi Kuo még a nyár során szellőztette meg, hogy jövőre boltokba kerülhet a cupertinóiak VR-headsetje is, s ezt most egy újabb beszámoló látszik megerősíteni.

Hirdetés

Ezúttal a DigiTimes jelentett az eszközről, melynek beszállítói forrásai szerint az almás headset prototípusai már a gyártási hitelesítés fázisánál járnak, így 2023 márciusában el is indulhatnak a futószalagok. Ha hihetünk a lapnak, az új kütyü exkluzív gyártópartnere a Pegatron, áprilisban pedig a hivatalos bemutatót is megejtheti az Apple.

Ming-Chi Kuo várakozásai szerint Tim Cookék jövőre 1,5 millió VR-headsetet szállíthatnak le, darabonként 2000 dollár körüli áron, a DigiTimes viszont úgy véli, hogy a magas ár és a korlátozott gyártási mennyiség miatt ennél jóval kevesebb, mindössze 7-800 ezer példány talál majd gazdára. Az alkatrészellátásban részt vevő beszállítók ezért nem is profitálnak sokat az Apple megrendeléséből, ám a későbbi, jövedelmezőbb szerződések reményében mégis vállalják a feladatot.

A bemutató dátumát illetően szintén ellentmondás van az egyébként ugyancsak beszállítói forrásokra alapozó Kuo és a DigiTimes között, a tajvani elemző ugyanis korábban januári leleplezést jósolt, a júniusi WWDC fejlesztői konferencia környékén induló szállításokkal. A közös nevező tehát a 2023-as rajt, amivel a PlayStation VR2 és az Oculust Quest 3 piacra dobásának fényében egész sűrűn alakulhat a következő esztendő a virtuális valóságban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.